Пилотът на "Ферари" Шарл Леклер пое цялата вина за сблъсъка със съотборника си Себастиал Фетел по време на Гран при на Стирия, който извади и двамата от състезанието още в началото.

Младият монегаск удари германеца в завой №3 и счупи задното ми крило, а 4 обиколки по-късно и той влезе за постоянно в бокса заради поражение по дъното на автомобила.

Това е втори случай в последните 4 състезания, в който двамата отпадат заради сблъсък помежду си.

Пред камерите Леклер побърза да уточни, че вината е само негова и че се е извинил на съотборника си, който ще напусне "Ферари" след края на сезона.

"Очевидно извиненията не са достатъчни в такива ситуации. Разочарован съм от себе си. Свърших много лоша работа днес и предадох отбора. Мога само да съжалявам, макар да не е достатъчно. Надявам се, че ще си взема поуките от това и ще се върна по-силен за предстоящите състезание.

Нямахме нужда от това. Отборът нямаше нужда от това, а аз изхвърлих всички усилия в кошчето за боклук. Много съжалявам, но пак уточнявам, че това не е достатъчно. Опитът ми бе твърде оптимистичен", разкая се Леклер.

Фетел на свой ред бе изненадан от въпросния опит на атака от младия монегаск.

"Борех се с две други коли за позиция и вече бяхме в завой №3. Бях много изненадан, защото минах от вътрешната страна и не очаквах Шарл да опита нещо. Не мисля, че имаше каквото и да е място. Очевидно това е гаф - такъв, който трябва да избягваме, но нямаше какво различно да направя.

Действах консервативно, защото беше гъсто и няма място. Опитвах се да пласирам колата си за следващата права. След това осъзнах, че имам повреди", обясни Себастиан.

Стюардите разгледаха инцидента между двамата пилоти на "Ферари", но прецениха, че не е необходимо допълнително разследване при положение, че отпаднаха.