Люис Хамилтън сподели, че "Мерцедес" са намерили краткотрайно решение за "вълшебното копче", което доведе до разочарованието в Баку. Неволно натиснат бутон на волана коства на британската звезда първото място в Гран при на Азербайджан.

Световният шампион без да иска е натиснал бутон, който британците наричат "вълшебен" и променя баланса на спирачките. Именно заради това Хамилтън не успя да вземе завой след подновяването на състезанието и в крайна сметка не отпадна, но завърши далеч дори от зоната на точките - на едва петнадесета позиция.

"Не сме преместили копчето, но направихме така, че да е невъзможно да го натиснеш без да искаш. Но това е само краткорайно решение. Трябва да е ясно, че не е лесно да се правят промени по волана, защото всичко има своето място с причина. Но по-нататък ще търсим и дългосрочно решение", заяви самият пилот.

"Не смятам случилото се в Баку за грешка. И не можем да говорим за напрежение. Не усещам напрежение, всъщност се чувствам доста спокоен и отпуснат. Ако го оприличим на грешка, то тя е непредизвикана и може да се случи на всеки", добави още той в навечерието на Гран при на Франция.

От отбора категорично отказаха да обвиняват Люис и заявиха, че е тяхна отговорност да се опитат да му осигурят кола, в която е по-трудно за него да прави грешки.