Нико Росберг и Люис Хамилтън ще подновят съперничеството си, което този път буквално ще бъде наелектризиращо. Някогашните съотборници и паралелно с това опоненти от "Мерцедес" във Формула 1 сега ще бъдат един срещу друг на тотално различно място - офроуд серии за електрически автомобили.

Росберг официално обяви създаването на своя отбор Rosberg Xtreme Racing и вклюването му в сериите Extreme E, които ще стартират през следващата година.

Така германецът се присъединява към Хамилтън, който също има свой отбор - X44 Racing.

"Тези серии са невероятна възможност да се вдигне повече шум относно промените в климата, както и шанс за хората да се информират адекватно относно тази тема и да се вдъхновят в борбата срещу този проблем", обяви Росберг, който се е отдал сериозно на устойчивото развитие и битката с глобалното затопляне след отказването си от F1.

Той си тръгна от спорта през 2016 година, след като спечели първата си и единствена световна титла.

Сериите Еxtreme E ще противопоставят отбори с идентични коли и по един шофьор както от мъжки, така и от женски пол. Петте състезания ще се проведат в Западна Африка, в дъждовните гори на Бразилия, в Гренландия, в саудитската пустиня, както и в планините на Непал.

До тях няма да бъдат допускани зрители, но всичко ще бъде предавано пряко по телевизията и в различните канали в социалните медии.

Местоположенията на стартовете не са избрани случайно, а дори напротив - всички те са засегнати или са заплашени от глобалното затопляне.