Водачът е генералното клсиране за шампионската титла във Формула 1 - Макс Верстапен, ще тръгне от последната позиция по време на неделното Гран При на Русия.

Причината е, че от "Ред Бул" използваха четвърти двигател за болида му, с един повече от позволените три в рамките на един сезон.

От австрийския тим са взели решение да направят това, защото така или иначе Верстапен трябваше да изтърпи наказание от три места в стартовата решетка заради сблъсъка си с Люис Хамилтън преди две седмици на "Монца".

В "Ред Бул" са преценили, че може би каузата на пистата в Сочи е обречена, заради което са взели решение да стартират от последното място.

От последната позиция на "Монца" преди две седмици стартира и другият им пилот Серхио Перес, който в крайна сметка съумя да е пети в крайното класиране. Очакванията са нещо подобно да стори и Верстапен. Подобен сценарий няма да нанесе чак такива щети в битката за титлата.

Така с най-доброто време, което болидите на "Мерцедес" показват в двете тренировки днес, е твърде вероятно Хамилтън да бъде победител в Сочи, което ще означава нов временен лидер в класирането.

Към момента Верстапен има 226,5 точки начело, докато Хамилтън е с пет по-малко - 221,5.