Пилотът на "Рейсинг Пойнт" Ланс Строл е с отрицателен тест за COVID-19 и по собствените му думи е готов да вземе участие в предстоящото в неделя Гран при на Португалия. Канадецът пропусна състезанието на "Нюрбургринг" преди десетина дни под предлог, че не се чувства добре, а чак след състезателния уикенд в Германия е дал положителен тест за заболяването. 

"Искам да ви информирам, че след Гран при на Айфел дадох положителен тест за коронавирус. Сега се чувствам добре, а последните резултати са отрицателни. Отидох на "Нюрбургринг" след отрицателен тест. В събота ми стана лошо и последвах протоколите на ФИА, като се изолирах. В неделя сутринта отлетях към вкъщи", написа Строл в Twitter.

Той е дал положителната проба в събота вечер преди състезанието, а сега добавя, че всичко е минало леко и е прекарал 10 дни в изолация.

"В понеделник се тествах отново и резултатите бяха отрицателни. Чувствам се страхотно и съм готов да се върна на пистата", добавя още строл.

За въпросното състезание в Германия мястото му в болида на "Рейсинг Пойнт" бе заето от Нико Хюлкенберг, който дори спечели точки.