Германският пилот на “Хаас” Мик Шумахер ще преследва класиране в зоната на точките този уикенд в Австралия. Шумахер-младши завърши единадесети в първия старт за сезона в Бахрейн, а след това пропусна Гран при на Саудитска Арабия заради катастрофа по време на квалификациите.

Мик, който син на легендата и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, обяви, че се чувства добре след инцидента и е готов да се върне на стартовата решетка.

23-годишният пилот е кадър на Академията на “Ферари”, като има зад гърба си един пълен сезон при най-бързите с “Хаас”, в който обаче не успя да завоюва нито точка.

“Очакванията за тази седмица са високи - да бъда в точките. Вярвам, че може да се случи”, заяви младокът, който спечели титлите във Формула 2 и Формула 3 преди да направи следващата стъпка в кариерата си и да премине при най-добрите.

“Винаги се опитваме да избягваме сблъсъци, но и да караме възможно най-бъзо. Трябва да се поемат рискове и правим точно това”, добави той относно инцидента, който претърпя в Джеда.

Този сезон “Хаас” вече има 12 точки благодарение на Кевин Магнусен, а през миналата година така и не успя да стигне дори до една спечелена точка.