Сезонът във Формула 1 предлага н феновете мечтана кулминация, като във финалното състезание Люис Хмилтън и Макс Верстапен влизат с абсолютно равни точки.

Всичко ще се реши този уикенд в Абу Даби, а напрежението и в двата лагер е напълно обяснимо.

Очевидно няма как да се размине и без взаимни напдки и обвинения чрез медиите, които започнаха от директорите на "Мерцедес" и "Ред Бул".

Кристиан Хорнер, който пред погледите на света разкритикува Маск Верстапен в края на хаотичното състезание в Саудитска Арабия, защити своя пилот.

Директорът на "Ред Бул" също така хвърли кърпата на ФИА, като изрази мнение, че Верстапен се третира доста по-строго, отколото Хамилтън.

"Предвид целия хаос и състоянието на болида ни след удара, може би е късмет, че се добрахме до второто място. Не забравяйте, че Макс имаше и пет секунди наказание.

Той е гладиатор, истински герой. Не осъзнавам какво се опитваше да направи Хамилтън, Макс му остави място и намали скоростта.

Наказанието ни от пет секунди беше доста тежко и пресилено наказание. Те просто се състезаваха. Убеден съм, че в обратната ситуация Хамилтън не би отнесъл санкция, нас ни третират доста по-строго".

Неговият колега от "Мерцедес" - Тото Волф, пък изрази надежда, че всичко ще протече нормално. Той не иска да се стига до хаос, подобен на този от Саудитска Арабия.

"Това не е добре и за двата отбора. Всичко трябва да протече нормално. Шампионатът не заслужава да завърши с хаос и скандали, а с чисто каране и победа на по-добрият пилот и отбор.

Емоциите са високи, има напрежение, залогът е титлата, но все пак трябва да се придържаме към феърплея и джентълменството", сподели той.