Шефът на "Мерцедес" във Формула 1 Тото Волф прогнозира, че "расистките атаки" срещу Люис Хамилтън ще му помогнат да спечели Гран при на Великобритания тази неделя.

Британецът триумфира в седем от последните осем издания на надпреварата, но през този сезон все още няма нито едно спечелено състезание.

Волф осъди изказването на трикратния световен шампион Нелсън Пикет, който нарече Хамилтън "малък черен човек" и изрази становище, че това ще мотивира допълнително Люис.

"Колкото повече атаки е получавал Люис, толкова по-добре се представя в състезанията. Това му действа като гориво и ако му дадем кола, която е близка до тези на лидерите, той ще спечели.

Факторът, че това е той на "Силвърстоун" ще компенсира останалото, но той знае, че не може да върши чудеса. Той заслужава силен резултат, защото няма късмет през този сезон. Той е най-съвършеният пилот в историята и всеки си има своята любима писта. Ако 150 хиляди души го подкрепят от трибуните, това ще му даде предимство", каза Волф за своя пилот.

Хамилтън държи рекорда за най-много победи на тази писта, като има осем в 15-годишната си кариера във Формула 1.