Матия Биното освободи поста технически директор на "Ферари Ф1".

Причина за това е лошият старт на сезон 2020 във Формула 1, като италианският конструктор вече взе мерки за това и създаде специален отдел, насочен изцяло върху подобряването на скоростта и представянето на състезателния автомобил на пистата. Той ще бъде оглавяван от Енрико Кардиле и от главния дизайнер Рори Бърн.

Реструктурирането във "Ферари" все пак ще остави Биното на поста ръководител на италианския екип.

"Вече не съм технически директор, а само ръководител на отбора. Продължаваме да търсим правилните хора, които да ни помогнат в развитието", заяви италианецът в интервю за германската телевизия RTL след неделното Гран при на Великобритания.

Миналата седмица президентът на "Ферари" Джон Елкан, призна, че легендарният отбор не е в състояние да бъде конкурентен на шампионите при пилотите и конструкторите "Мерцедес". Той подчерта, че "Ферари" най-вероятно няма да спечели нито едно състезание до началото на сезон 2022 във Формула 1.

"Правим каквото можем и работим много повече за една единствена победа, отколкото преди. Поставили сме си ясни цели и само времето ще покаже дали ще ги постигнем. За да бъде възможно това, на нас ни трябват работа и време. Сега е рано, за да говорим за прогрес. Скоро ще се приберем в Маранело и ще започнем градежа на това, което искаме да постигнем", продължи Биното.

"Аз лично се чувствам комфортно във "Ферари" и това продължава вече доста години. Споделяме идентични възгледи, имаме същите цели и искам да благодаря на г-н Камилери и г-н Елкан за подкрепата, която ми оказват. Отборът е стабилен и въпреки настоящата ситуация, която изобщо не е лесна, ние ще се поучим от грешките и ще се развиваме. Единни сме и сме гладни за успехи", каза още той.