Първото полувреме на срещата, играна на "Българска армия" бе много по-интригуващо. Гостите бяха с осакатен състав, предвид многото контузени играчи. Въпреки това, "моряците" не се затвориха в глуха защита, с което позволиха на ЦСКА да стигне и до повече попадения.

Срещата започна по-силно за домакините. Първото попадение не закъсня и падна в 6-ата минута. Тогава Карачанаков нацели гредата от пряк свободен удар, но Галчев довкара топката в мрежата на гостите.

Последваха пропуски на Присо и Бандаловски. Първото по-сериозно положение за "моряците" бе създадено в 22-ата минута, когато Георги Илиев отигра отлично с глава и стреля към посока на вратата на ЦСКА, но М'боли улови. Три минути по-късно, домакините вече водеха с 2:0.

Мораеш с финт излъга защитата на гостите и стреля от границите на наказателното поле, удвоявайки резултата. В 30-ата минута стана интересно. Пламен Крачунов фаулира Николов и съдията Ристосков отсъди дузпа. Зад топката застана Георги Илиев и с прецизен удар намали за 2:1.

В 41-ата минута обаче, домакините вкараха ново попадение. То падна след дузпа, реализирана от Мораеш. До 11-метровия удар се стигна след като Попов фаулира бразилския нападател. Минута преди края на редовното време. Румен Трифонов получи жълт картон за много грубо влизане в краката на Фернандес.

Втората част не бе чак толкова интригуваща. Последното попадение в мача падна в 79-ата минута, когато Християн Попов засече нелепо една топка от Мораеш и си наниза автогол. Четири минути преди края на мача, публиката на "Армията" стана на крака, за да посрещне защитника на тима Апостол Попов, който влезе на смяна на Ангел Грънчов. Бранителят не се бе появявал в игра цели осем месеца заради тежка травма.

След този мач, ЦСКА е уверено на лидерската позиция в "А" група с 63 точки. Черно море пък е на 7-ото място.

Младенов: В мачовете между Левски и ЦСКА няма фаворити

Живков: Има перспектива да си върнем Илиев и Делев