На стадиона в Овча Купел, пред около 300 зрители, „белите“ взеха успеха с 2:0, въпреки че близо час игра с човек по-малко на терена. И двата гола за столичани реализира Владислав Златинов, съобщи Гонг.

Резултатът бе открит в 18-ата минута, когато домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от границата на наказателното поле на гостите. Зад топката застана Златинов, който стреля отлично и не остави никакви шансове на стража на Светкавица за 1:0.

В 34-ата минута тимът на Мартин Кушев остана с човек по-малко на терена, след като Петър Димитров видя жълтия картон за втори в път в мача и трябваше да напусне терена преждевременно.

До края на първата част, гостите също имаха отличен шанс да изравнят, но Ели Маркес стреля от удобна позиция в гредата. Въпреки числено намаления си състав, през втората част домакините не дадоха инициативата на своя противник, а дори напротив съумяха да реализират нов гол, макар че той дойде в продължението на срещата. В негов автор отново се превърна Златинов, който бе изведен от дълбочина, преодоля вратаря на Светкавица и вкара топката в мрежата.

В другия мач от днес, Монтана и Локомотив София не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1 на стадион „Огоста“. „Червено-черните“ поведоха резултата в 26-ата минута, когато Борис Кондев бе изведен от Велев, а нападателят майсторски пусна топката покрай вратаря Яначков. Няколко минути по-късно Пеев имаше шанс да увеличи преднината на столичани, но в опита си да прехвърли вратаря, прехвърли и рамката на вратата.

Домакините от Монтана успяха да стигнат до точката през второто полувреме. Изравнителният гол в мача дойде в 56-ата минута. Гаджев изведе отлично Миро Антонов, който с лекота успя да преодолее Галев за 1:1.