Блатер говори пред швейцарския вестник Блик по корупционния скандал във ФИФА, който тресе централата в момента. Тази седмица стана ясно, че бившият президент на ФИФА Жоао Хавеланж и бившият шеф на Бразилската футболна федерация Рикардо Тейшейра са взимали многомилионни подкупи. Двамата са помагали да се осигурят изгодни договори за телевизионни права на световните първенства в полза на компанията International Sport and Leisure - ISL.

През 2001 година ISL фалира заради дългове от 300 милиона долара и това за малко да доведе ФИФА до колапс.

"Не знаех за подкупите преди банкрута на ISL. За мен корупцията е недопустима и никога не съм я толерирал", каза Блатер.

"А сега точно за това ме обвиняват. Но швейцарският съд тази седмица доказа на всички, които ме обвиняват в корупция, че не са прави. Официално е доказано, че никога не съм взимал пари под масата. Сега пък хората се опитват да кажат - хубаво, не си взимал подкупи, но си знаел, че други взимат. Още веднъж повтарям: за взимане на подкупи разбрах едва след банкрута на ISL. След това ние сами инициирахме разследване", каза още Блатер, съобщи Novsport.