Според изданието, Камата лично е изявил желание да работи в структурите на „железничарите“. Официалният представител на легендата на българския футбол Мирчо Димитров е потвърдил желанието на своя клиент да сътрудничи на Локо Москва, пише още в интернет страницата си изданието.

„Христо е заинтересован от работа в Русия. Той има богат опит в работата с млади футболисти. Христо има намерение да предаде своя опит и знания на руски клуб“, заяви Димитров пред „Твой ден“, цитирано от Гонг.

Изданието припомня, че Христо Стоичков вече е работил в Русия, след като през 2011 година бе съветник на президента на Ростов. Сътрудничеството им обаче не продължи дълго заради финансови проблеми и реорганизация в ръководството на клуба. Самият треньор на Литекс също е потвърдил своя интерес към Русия.

„Като българин, знам и руски език. Що се отнася до моето желание, готов съм да поема ново предизвикателство и да помогна на нов отбор да достигне по-високи нива.“

От своя страна президентът на Локомотив Москва Олга Смородская много внимателно коментира евентуалната покана към Стоичков: „Ние сме много добре информирани за Стоичков, но да се говори за възможно преминаване в нашия клуб е прекалено рано да се говори.“