Матеус, който е и екс-наставник на един от белградските грандове Партизан споделя, че на няколко пъти е бил близо до подпис със западната ни съседка и е наясно, че ръководството на сръбската федерация се сеща за него, когато мисли на тема национален селекционер.

В ексклузивно интервю за местния вестник "Блиц", легендата на немския футбол казва, че не може да говори за възможността да застане начело на Сърбия, докато тимът има селекционер. Все пак той напомня, че има голямо желание да работи в страната, с която го свързват много хубави спомени.

"Всеки отбор има перспектива и Сърбия също. Имате много млади играчи, които са много добре ценени в Европа. Много добре знам, че моето име се споменава всеки път като кандидат за треньор. Преди съм имал контакти на тази тема, но не е имало конкретна оферта", коментира Матеус, цитиран от Гонг.

Припомняме, че Лотар Матеус водеше националния отбор на България за около година, но бе освободен след слабото представяне на "трикольорите" в квалификациите за Евро 2012.