Според мениджъра на играча, сделката е оценка за професионализма на бързоногото крило като Петров се е отказал от много пари, за да е щастлив и да играе редовно.

"Аз мисля, че за поздравление е момчето Мартин, който вече дълги години показва професионализъм и неслучайно отборите го търсят. Според мен добра крачка за него, той пренебрегна икономическата страна на договора с Болтън и прие да играе за много по-малко пари в Еспаньол", заяви Танев.

"За него е важно да е щастлив, да играе редовно, мисля че ще се случи това. Треньорът Хавиер Агире го познава много добре, в Атлетико са работили заедно. Ако отборът остане в Примера, ще получи договор още една година автоматично. За играч, който навършва 34 години е важно това да има шанс да играе до 2014 година."

"Болтън е във втора дивизия, той имаше мачове като титуляр, като резерва, това е виждането на мениджъра. Мартин никога не е бил щастлив като не играе. Пристига в отбор, в който треньорът го познава много добре. Има шанс, ако целият отбор се представя добре и самият той, печели още една година договор, тъй като с Болтън му изтича договора тази година. А на тези години не е без значение това. Качеството на живот в Барселона е от най-добрите, това значи и като обучението на децата, храна, въздух, много неща."

"Самият факт, че ние нямаме български футболист в Примера говори достатъчно за нивото на нашите футболисти, това, че той идва тук на 34 години може да е само една добра оценка на неговата дълга кариера и качествата му. Не всичко е финанси, но с днешна дата има голям шанс да спечели още една година договор."

"Тук има нещо много важно, което не го виждам като разбиране на нашите клубове. Ако имаш в редиците си играчи, каквито бяха Мартин, Стилиян, Бербатов, Манчев бих сложил, тогава можеш да държиш за високи цени, но ние ги нямаме. Нашите клубове трябва да са по-гъвкави и да се даде шанс на малкото футболисти, които имаме и да ги пуснат. И ако захапят може да получат задължителни средства. Искаме всичко веднага, ако може накуп. Няма такъв филм, нещата са различни."

"Тези наши футболисти като излизаха показваха големи качества, които сега не виждам. Сега има няколко момчета – Георги Миланов, Карачанаков, Вутов и той, имам запитвания и предложения, но е наложително да се разбере икономическата ситуация."

"Търсят го (Мартин Петров), защото му виждат статистиката, че има 5-6 гола във Висшата лига миналия сезон, че има 8-9 асистенции. Тук подаръци не правят, колкото и да се познават с Агире и аз да имам добри отношения с президента, няма да го вземат, ако не поддържа добро ниво“, допълни Лъчо Танев, цитиран от Гонг.

Марто Петров официално е играч на Еспаньол

Лъчо Танев: Проблемът на ЦСКА не са парите, а слабото ръководство

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион