Българинът се разписа от дузпа в 16-ата минута, а мачът на стадион "Стейдиъм ъф Лайт" приключи без победител 2:2.

Бербатов остана на терена през всичките 90 минути, докато другият българин в състава на "котиджърс" Станислав Манолев не попадна в групата на своя тим за втори пореден път. Именно Бербатов откри резултата в мача, след като стреля точно от бялата точка. Дузпата бе отсъдена за фаул на Гарднър, съобщи Гонг.

След гола Фулъм продължи да играе да играе освободено и да създава положение след положение пред вратата на домакините, като в 34-ата минута тимът на Мартин Йол вкара нов гол, а в негов автор се превърна Саша Ритер - 0:2. Атаката за второто попадение в мача бе започната отново от Бербатов.

Само две минути по-късно футболистите на Съндърланд стигнаха до намаляване на резултата. То дойде от нова дузпа, отсъдена от главния рефер Марк Холси. Филип Сандерос наруши правилата срещу Грахъм, а Крейг Гарднър не сгреши от бялата точка - 1:2. През второто полувреме домакините се вдигнаха на щурм и стигнаха до изравняване на резултата дело на Стефан Сесиньон с гол в 70-ата минута.

До края на мача и двата отбора се опитаха да извлекат максимума от мача, но до нов гол така и не се стигна, като двата отбора поделиха точките.

Вижте класирането и програмата в Премиършип