И двете легенди на Байерн изразиха мнение, че отборът е играл по ужасяващ начин и ако продължава така, няма шанс срещу нито един отбор. Те все пак признаха, че загубата е дошла в точния момент, за да свали отбора на земята.

"Все още съм смаян как може да се играе футбол по този начин. Мислех, че представянето в неделя срещу Дюселдорф (3:2 за Байерн б.р.) е било достатъчно. Днес беше още по-зле. Играхме без присъствие, без концентрация до края. Не можеш да играеш така", заяви Бекенбауер.

"Постижение е да победиш като гост на Арсенал с 3:1, но явно сме се заблудили, защото резултатът бе по-добър от представянето в първия мач. Единственото хубаво е, че продължаваме напред. Трябва да се поучим от това. Просто не може да продължаваш да играеш така, иначе си аут в следващия кръг. Независимо срещу кого играеш", допълни Кайзера.

"От три седмици играем лошо. Ако играем така както днес не можем да победим никого. Трябва да сме радостни, че успяхме да се класираме. Сега трябва да внимаваме", сподели Хьонес.

"За мен това бе навременно предупреждение. Още срещу Хофенхайм и Дюселдорф не бяхме добри. Днешната загуба трябва ясно да покаже на всеки, че трябва да играем по друг начин, ако искаме да спечелим Шампионската лига", не скри амбициите си президентът на Байерн, цитиран от Гонг.

Арсенал бе на крачка от чудото срещу Байерн