Общият резултат от двата двубоя е 3:3, но тимът на Юп Хайнкес ще играе на четвъртфиналите, тъй като има повече отбелязани голове на чужд терен, съобщи Novsport.

Мачът стартира отлично за "артилеристите", които откриха резултата в 3-ата минута. Тимът на Арсен Венгер организира атака, Томаш Росицки подаде към Тио Уолкът, който стреля прострелно по земята, а Оливие Жиру от близко разстояние засече кълбото, пращайки го в опразнената врата за 1:0, като хвърли във шок препълнените трибуни на "Алианц Арена".

Байерн се опита бързо да отвърне на удара и Тони Кроос отправи далечен изстрел, но кълбото попадна право в ръцете на Лукаш Фабиански. В 10-ата минута Луис Густаво стреля встрани от вратата, а малко след средата на първото полувреме се стигна до нов удар на Тони Кроос, но вратарят на гостите отново бе на мястото си и спаси.

В 30-ата минута Томас Мюлер се озова на добра позиция и стреля от малък ъгъл, но кълбото излезе в аут, като облиза лявата греда. До края на първото полувреме не се стигна до нови попадения и след 45 минути игра Арсенал водеше срещу Байерн с 1:0.

Домакините започнаха по-силно през втората част и още в 47-ата минута Ариен Робен отправи опасен изстрел, но кълбото рикошира в Карл Дженкинсън и излезе в корнер. Последва и възможност пред Тони Кроос, но ударът на немския футболист не попадна в рамките на вратата. Томас Мюлер също пробва удар отдалеч, но отново Лукаш Фабиански внимаваше и отрази.

Малко след това се стигна до невероятен пропуск на Ариен Робен. Холандецът бе изведен от Томас Мюлер зад отбраната на Арсенал, напредна с кълбото и стреля, но Лукаш Фабиански с блестяща намеси изби в ъглов удар. Байерн продължи да се представя по-силно и в следващите минути и на два пъти Ариен Робен стреля към Фабиански, но и в двата случая топката не попадна в рамките на вратата.

В 79-ата минута Арсенал достигна до отлична възможност пред Мануел Нойер, след като Санти Касорла подаде към Жервиньо, който обаче не успя да прати топката в очертанията на вратата и кълбото премина покрай левия страничен стълб. 3 минути по-късно Томас Мюлер стреля силно към Лукаш Фабиански от 7-8 метра, но вратарят на гостите за пореден път в мача показа класа и отрази изстрела.

В 85-ата минута футболистите на Арсен Венгер спечелиха ъглов удар. Санти Касорла центрира в наказателното поле на Байерн, като над всички се извиси защитника на "артилеристите" Лоран Косшчелни и вкара за втори път топката във вратата на Нойер - 0:2.

Именно немския вратар бе в центъра на събитията в следващите минути. След като топката влетя в мрежата му, Нойер легна върху нея, с което не даде шанс на футболистите на Арсенал да върнат по-бързо топката на центъра за да бъде подновена играта. Напрежението между футболистите на двата отбора ескалира, като любителите на футбола бяха свидетели на грозни сцени между двата отбора.

До края на мача Арсенал опита да вкара трети гол, с който да се класира напред, но организираната игра на Байерн в защита им попречи да се класират на 1/4-финалите за Шампионска лига.

Жребият за четвъртфиналите е на 15-ти март, а за четвъртфиналната фаза освен Байерн, се класираха и отборите на Малага, Барселона, Галатасарай, Реал Мадрид, Борусия Дортмунд, Ювентус и Пари Сен Жермен.