Англичаните спечелиха реванша в Германия с 2:0, но в първия двубой бяха загубили с 1:3 пред собствена публика и напуснаха надпреварата заради по-малкото голове на чужд терен.

"Бяхме много близо до крайния успех. Може би на моменти имахме късмет, но в последните 20 минути Жервиньо, Касорла и Жиру и имаха добри възможности да отбележат. Моите играчи показаха страхотен дух. За съжаление в първата среща допуснахме лек трети гол. Ако това не беше станало, вероятно всичко щеше да бъде различно.

Показахме много добра игра в защита, от време на време отстъпвахме топката на съперника, когато не трябва, но като цяло съм много щастлив от представянето на отбора. Сега се концентрираме върху следващия мач и ще се опитаме да завършим добре този сезон.

Тежко е да отпаднеш от Шампионската лига, но все пак играхме срещу един от най-добрите отбори в Европа. Тази вечер се представихме добре, но двубоят е 180 минути. Уверен съм обаче, че ще се класираме за Шампионската лига и през следващия сезон. Имам добра група от играчи и ще се поучим от опита си", коментира Венгер, цитиран от Novsport.

Бекенбауер и Хьонес бесни: Ако играем така, не можем да победим никого