"Сините" бяха надиграни възпитаниците на Христо Стоичков през всички 90 минути, но с много борба, опит и на момента късмет успяха да стигнат до победата.

Още в първите минути "оранжевите" наложиха натиска и започнаха да създават опасности пред врата на Левски, но пропуски направиха Ваюши, Георги Милано и Исмаил Иса, като Пламен Илиев на няколко пъти се отличи с добри намеси.

В 29-та минута Кристовао Рамос овладя една топка в наказателното поле на Литекс, намери добре Гари Родригес и холандецът откри резултата с точен изстрел - 0:1.

През втората част събитията на терена се повториха, като сериозни пропуски отново направи Ваюши, а при една контраатака Родригес изведе Христо Йовов сам срещу Илко Пиргов и капитанът на "сините" не сбърка за 0:2.

Това развитие на събитията обезвери домакините, които все пак успяха да върнат един гол в 80-та минута чрез Илия Миланов. В самия край на мача Родригес спечели дузпа за Левски, която Жоао Силва пропусна, но в крайна сметка гостите стигнаха до ценната победа, която поне временно ги изкачи на първото място в "А" група.

Христо Стоичков обвини Левски, че подкупва съдии


Боримиров: Стоичков оказва натиск на съдията в тунела

Вижте класирането и програмата в "А" група