Домакините започнаха по-активно пред собствена публика на стадион "Лазур" и успяха да поведат в резултата в 18-та минута, когато Живко Петков се възползва от отлично центриране отдясно на Кевин Кулибали и изпрати топката с глава долния десен ъгъл на пазената от Йордан Господинов врата.

"Локомотив" обаче отговори бързо, като след малко повече от половин час игра Диего Фераресо изпрати топовен изстрел от около 25 метра и преодоля Евгени Караманов за 1:1.

Гостите запазиха импулса в играта си и успяха да поведат за първи път в мача, след като Йордан Тодоров се разписа в 43-та минута. Пламен Крачунов изпрати топката към Мартин Камбуров с удар от центъра, а нападателят, намиращ се в засада, пропусна и остави играта в краката на непокрития Тодоров. Той догони топката и преодоля Караманов с удар в далечния ъгъл за 2:1.

"Нефтохимик" получи възможност да изравни още в следващата атака, когато обаче голмайсторът Петков не успя да прехвърли излезлия напред Господинов.

Двата отбора продължиха да играят равностойно през втората част, като отново отборът на "Нефтохимик" беше този, който пропусна добро положение. Николай Чипев опита своя късмет от пряксвободен удар в 64-та минута, но напречната греда помогна на "Локомотив" да запази победата.

В добавеното време на срещата два невероятни пропуска на празна врата направи Здравко Лазаров, който все пак се разписа от третия опит за крайното 3:1 в полза на "Локомотив".

След загубата срещу гостите от Пловдив, белязана от сбиване между феновете на двата тима на почивката, "Нефтохимик" се намира на шесто място, изоставайки на три точки от "Локомотив" и "Ботев".

Вижте класирането и програмата в А група