Той е по-големият брат на Аймен Белаид, който стана футболист на пловдивчани в края на септември. Тижани Белаид е роден в Париж и има мачове за юношеския национален отбор на Франция, предаде БТА.

През 2005 година той подписва първия си професионален договор с италианския гранд "Интер Милано", с който записва един официален двубой в Серия "А" срещу "Реджина" в последния кръг от калчото.

След това е преотстъпван последователно на ПСВ Айндховен, за който не записва нито един мач, както и на "Славия" (Прага), с който в последствие подписва договор за 3 сезона и печели два пъти титлата на Чехия.

През януари 2010 година той е освободен от чешкия клуб и преминава във втородивизионния тогава английски "Хъл Сити". След четири месеца на Острова той отново е освободен и преминава в кипърския АПОЕЛ, за който дори играе като резерва в мач от Шампионската лига срещу "Шахтьор Донецк".

Тижани Белаид не остава дълго в Никозия и след четири месеца договорът му е прекратен. През януари 2012 година той подписва с германския "Унион Берлин". Годишна по-късно напуска, за да премине в португалския "Морейрензе", откъдето е освободен през лятото на тази година.

Бойко Борисов излиза срещу "Локо Пд" за Купата