Баварците направиха нулево равенство у дома срещу "Севиля" и след победата с 2:1 в Испания преди седмица, успяха да се класират в топ 4 на Европа.
 
"Байерн" бе категоричният фаворит от двата сблъсъка, но "Севиля" игра достойно и показа, че неслучайно намери място в тази фаза на турнира.
 
Срещата на "Алианц Арена" протече с превъзходство за баварците, но не толкова категорично, колкото всички очакваха. "Байерн" разчиташе на преднината си от преди седмица и не предприемаше излишни рискове.
 
Ранният домакински натиск доведе до добри ситуации пред Хамес Родригес и Левандовски в началните минути, но ударите им не намериха очертанията на вратата.
 
Двата тима отправиха няколко далечни удара, а най-интересните положения дойдоха в края на първата част.
 
Първо Рибери можеше да изведе "Байерн" напред, но Хесус Навас изчисти пред голлинията, а Сарабия не успя да се възползва при най-добрия шанс за "Севиля".
 
Втората част не се различаваше от първата, а "Севиля" имаше чудесна възможност да се върне в срещата, но Хоакин Кореа тресна напречната греда.
 
"Байерн" доигра изключително разумно остатъка от срещата и не даде повече шансове на "Севиля" да си помисли за сензация. 
 
Баварците вече спечелиха титлата в Бундеслигата, като продължават в Шампионска лига и Купата на Германия. Мечтата за требъл е жива, а именно Юп Хайнкес е последният завоювал трите трофея в един сезон - преди пет години, през 2013-а.