Правец е един от вариантите за лагер на Ла Фурия Роха преди Евро 2012.

Идеята се роди в разговор между техническия директор на Световния и Европейски шампион Фернандо Йеро с Христо Стоичков преди финала за Купата на Испания Барселона - Реал (Мадрид), пише "Труд".

Делегация от испанската федерация ще пристигне в България след контролата на първенеца на планетата срещу САЩ на 4 юни. Водач на групата по всяка вероятност ще е Йеро. Легендарният футболист на Реал ще посети и академията "Христо Стоичков" в Етрополе, където също "Ла Фурия" ще тренира, ако избере България.

Основната база обаче ще е хотел "RIU Правец Ризорт", който е собственост на бизнесмена Валентин Златев. Там се готвят и българските национали преди всеки двубой. Комплексът с голф игрище предлага всички условия за спортен лагер и е далеч от шумотевицата и стреса на големия град.

Преди да вдигнат високо световната купа на първенството в ЮАР миналата година, испанските звезди се скриха от света на лагер в Австрия. В затънтеното градче Шрунс в провинция Западен Форалберг. Там селекционерът Висенте дел Боске постави началото на подготовката за големия триумф. 

Стоичков и депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е шеф на школата в Етрополе, ще бъдат домакините на испанската делегация. "Ла Фурия" няма притеснения за класирането си на Европейското първенство. Магьосниците в червено водят с 6 т. в групата пред втория Чехия и са с пълен актив - 15 точки от 5 мача. А на Европейското в Украйна и Полша испанците преследват непостигано досега чудо - да спечелят последователно 2 шампионата на континента и между тях Световната титла.

Досега чужд отбор не се е готвил на българска земя за Световно и Европейско. Дори нашите национали предпочитаха лагери зад граница за големи турнири или съдбоносни мачове. Преди великата победа с 2:1 над Франция на "Парк де пренс" националите направиха подготовка в Германия. Сега БФС урежда лагер в Корсика преди гостуването на Черна гора в евроквалификациите на 4 юни, информира ТопСпорт.