Той уточни, че в зависимост от финансите, които ще бъдат отпуснати, ще се извършат поетапни ремонтни дейности за подобряване на базата, която трябва да отговаря на изискванията на ФИФА и УЕФА. Баждеков не пожела да спомене конкретна сума, но сподели, че ще започнат с по-малки финанси, тъй като през годините клубът е инвестирал немалко в поддръжка на съоръжението.

"Вероятно в края на годината, в зависимост от ресурсите, ще започнем по-мащабна реконструкция дори от тази, която са обявили от ЦСКА".

"Мисля, че реконструкцията на Герена е достатъчна, за да отговаря на всички изисквания и това може да се постигне с много по-малко средства, отколкото да се изгражда наново съоръжението. Най-ценното което имаме към момента е терена. Вложили сме доста ресурси около него, така че всички ремонтни дейности, които предвиждаме отсега нататък, ще са по последни изисквания. В момента сме в процес на консултации със западни фирми, които са изградили много стадиони и тяхното мнение е, че теренът предполага развитие на комплекс, който да обслужва и футбола, и хората, които идват на мачовете.", заяви Константин Баждеков.

Изпълнителният директор по финансовите въпроси коментира и провелата се днес среща между президентите на няколко от елитните клубове у нас, Борислав Михайлов и шефа на Професионалната футболна лига Стефан Капралов. Основна тема на събитието беше дискусията около телевизионните права- коя телевизия ще предава мачовете от "А" група догодина, съобщава Novsport. 

"Срещата беше познавателна, за да се видят намеренията на двете страни. До 10-15 дена предстои да се съберем отново и да обсъждаме по конкретни детайли, относно бъдещите взаимоотношения евентуално между тази телевизия и футболния съюз".

Баждеков разкри, че има разговори и с други медии за излъчване на двубоите от родния шампионат. Той не пожела да назове имена, тъй като по негови думи :
"Към момента нищо не е уточнено".

На въпрос дали ще бъде притеснен, ако евентуално не се постигне договорка с нито една телевизия, финансистът отговори:

"Това е приход, на който всички клубове разчитаме. Надявам се да се стигне до договаряне, което да е достойно за продукта, който предлагаме. Гледаемостта и интереса към "А" група, спрямо сериалите и другите първенства които се дават, доказано е най-голям."