Той вкара 40 през кампания 2010/2011 и задмина Уго Санчес, който имаше 38. Това стана по време на разгрома с 8:1, който Реал нанесе на Алмерия и го изпрати с потъпкано самочувствие към чистилището на Сегунда.

Двубоят на "Бернабеу" бе истинска наслада за феновете на Реал - те видяха два гола на Роналдо, хеттрик на Емануел Адебайор и последните минути с екипа на тима на полския страж Йежи Дудек, който бе титуляр. Още в 4-ата минута Роналдо подобри рекорда на Санчес и Сара - пас на Кака бе продължен с глава от Серхио Рамос и за звездата на домакините не бе проблем да реализира - 1:0.

Тоталната доминация на Реал продължи и в 31-ата минута Месут Йозил намери чудесно Адебайор в чиста позиция за 2:0. Противно на логиката, Алмерия върна един гол, а това стана в 33-ата минута, когато Крушат намери Калу Уче пред отвора на вратата - 2:1. При този резултат завърши първата част, като само късметът и гредите спасиха последния Алмерия от още голове, информира Livesport. 

Такива заваляха като из ведро след почивката. В 48-ата минута Карим Бензема като на шега мина 6-7 статиста в червени фланелки и направи преднината на "лос бланкос" 3:1. Само минута по-рано Алмерия можеше да изравни - Крушат уцели греда след удар с глава. В 53-ата минута гостите поеха поредния горчив хап. Роналдо бе изведен сам срещу вратаря, финтира го и стреля към вратата, където защитник с отчаян шпагат изби топката в гредата, а рикошетът я прати към Адебайор - 4:1.

Тепърва обаче предстоеше унижението за гостите. В 64-та минута Реал вкара гол с няколко докосвания от своята половина. Рамос изрита топката от пеналта, Роналдо я отигра с пета към Адебайор, който върна към португалеца, а Рони продължи към Бензема - неспасяем удар и 5:1. В 73-ата минута центриране от корнер бе посрещнато от Адебайор - хеттрик на тонгоанеца и 6:1.

Четири минути по-късно Роналдо стигна кота 40! Той си пое топката около центъра, напредна и с неспасяем удар по диагонала матира вратаря - 7:1. До края на мача Дудек бе заменен, за да обере овациите на феновете, а в игра се появи 21-годишният Хосе Луис Санмартин, който със сигурност няма да спи тази нощ, след като Роналдо му подаде пред вратата за 8:1.