Той изгледа с интерес препирните около вота на недоверие и даже си води записки.

"Президентът не дойде, но Ицо го отмени", шегуваха се депутати. Както се очакваше, кабинетът оцеля с подкрепата на 124 гласа срещу 70.

"Много шум за нищо, но опозицията се държа много грубо", коментира накрая Стоичков. Той толкова се стресна от бруталните сцени, че дори отправи възвание към народа.

"С болка наблюдавам как българите са обезверени и с нисък дух. Повече от всякога ни трябва обединение както на световното през 1994 г. Иска ми се да се гордеем с хората, които представят народа в парламента", патетично призова Стоичков. После побърза да успокои журналистите, че засега няма да се кандидатира за президент, предаде Novsport. 

Ето и целия текст на апела:

1. С болка наблюдавам как хората са разделени, обезверени и с нисък дух. Смятам, че повече от всякога ни трябва обединение! В името на България, в името на националната кауза на нас е нужно да загърбим всякакви дрязги и различия и да гледаме в една посока!

2. Да си спомним завета на хан Кубрат - една пръчка лесно се чупи, но сноп - не!

3. Иска ми се щастието, което изпитахме през далечната 1994 година, обединена България - да се повтори, защото страната ни е популярна със спортистите си, а не с икономистите си. Смисълът на живота ни е да градим и да оставяме следи след себе си.

4. Иска ми се в парламента да не се чуват критики, а похвали. Да се гордеем с хората, които представят народа.