- Господин Боримиров, фаворит ли е Левски срещу Спартак Търнава?

- Като качество и класа на играчите мисля, че отборът на Левски превъзхожда в пъти повече своя съперник. На хартия обаче нещата са едни, а на терена съвсем други. Неведнъж сме ставали свидетели на неочаквани резултати, когато наглед по-слабият отбор побеждава.

- Възможно ли е това да се случи с Левски в Словакия?

- Не знам, нямах възможност да гледам първия мач, с изключение на последните 15 минути на двубоя, когато видях някои хубави неща в играта на отбора. Те обаче не са достатъчни, за да дам по-категорична оценка за представянето и състоянието на тима.

- Как ви се сториха въпросните 15 минути на "Георги Аспарухов"?

- Как да ти отговоря, след като казах, че не съм гледал целия мач! Аз съм човек, който обича да говори с факти и аргументи, а не ей така, колкото да каже нещо. За това време не мога да направя точен анализ, 15 минути не значат абсолютно нищо.

- В случая обаче бяха достатъчни на Левски, за да стигне до обрат...

- Не мога да разбера какво искаш да ти кажа?! Да, хубаво е, че отборът се вдигна и успя да обърне резултата в последните минути, но ще е по-добре да не се стига до това положение утре (б.а. - днес) в Търнава. У нас повечето специалисти очакваха Левски да бие с разлика.

- В този смисъл изненада ли ви резултатът от първия мач?

- В България много често обичаме да говорим, без да сме наясно със ситуацията. Не казвам, че Спартак Търнава е голям отбор, но и ние не сме голяма футболна сила, за да отписваме с лекота който и да било противник.

- Какво знаете за съперника на Левски?

- Абсолютно нищо, но е факт, че ни затрудниха максимално в София. Резултатът сам по себе си говори, че това не е никак слаб отбор.

- И все пак нормално ли е клуб с претенциите на Левски, който се бори за участие в груповата фаза на турнира, да не може да бие с чиста разлика отбор, чиято звезда е на 35 години?

- Вие, журналистите, сте много странни. Тези въпроси ги задавайте на ръководните фактори в Левски, не на мен...

- И вие бяхте директор, би трябвало да имате мнение?

- Аз имам, но едва ли някой от сегашното ръководство се интересува какво мисля по въпроса. И аз съм на мнение, че Левски не трябва да има проблем със съперници от такъв ранг. Още повече, че треньорът на отбора и Христо Йовов казаха, че словаците не са от нашата черга.

- Звучите някак си иронично...

- Не звуча иронично, просто говоря това, което съм чул. Не си измислям нищо.

- Какъв футбол трябва да играе Левски на реванша?

- Преди всичко отборът трябва да покаже самочувствие и да наложи своя стил на игра още от първите минути, за да покаже, че е по-класен и по-качествен.

- Много специалисти са на мнение, че Левски не трябва да търси гол на всяка цена. Съгласен ли сте?

- Не, категорично. Левски е Левски и винаги трябва да побеждава, особено отбор от ранга на Спартак Търнава, като в никакъв случай не подценявам съперника. Няма смисъл да се чака, несериозно е да се разчита на аванс от един гол, който при това не е чист.

- Каква е вашата рецепта за успеха?

- Аз я знам, дано и сегашните ръководители я знаят, защото вече две години феновете на отбора чакат да се случи нещо положително. Левски задължително трябва да вкара първи гол, ако иска да продължи напред, а не да си прави сметки без кръчмар. Я си представете, че Спартак вкара, какво става тогава?!

- Според вас готов ли е Левски за реванша?

- (Смее се.) Ще видим след срещата. Нали треньорът каза, че е готвил играчите цяла подготовка за този мач.