"Преди да изляза пред вас журналистите прегледах две книги, за да видя колко мача са имали ЦСКА и Ботев Враца от 64-а година насам. Два-три мача сме загубили с минималното 0:1, два-три сме завършили наравно и останалото са победи. Играли сме успешно във Враца и смятам, че и този път няма да имаме проблем." - започна Пената.

"Футболистите са добре с изключение на Делев, който два-три дена има проблеми със зъбите и няма да пътува с отбора. Останалите са готови и ще играят. Имаме млади футболисти, на които разчитам. Очакваме да направим един добър мач, трябват ни 3 точки. Всичко възможно сме направили тази седмица, за да бъдем добре подготвени. Опознахме играта на Ботев Враца, следим ги, имаме скаути. Те винаги са мобилизирани на 100%, когато играят с водещите отбори. Очакваме много сериозна среща утре." - сподели очакванията си наставникът на "червените".

"Ще има още един треньор в екипа и тогава ще бъдем по-спокойни и вие също ще сте по-спокойни. Мое решение е кой да е новият треньор в щаба. Следващата седмица ще разберете кой е той. Знаете, че Дуци участва в щаба, той е главен мениджър. Той ще бъде винаги с отбора. Старши треньор обаче е Димитър Пенев. Останалите да не ги коментираме и да не губим време. След като има разрешение от футболния съюз, Симонович ще може да застане на пейката." - каза още стратега от Мировяне.

"Дуци задължително трябва да помага в тренировъчния процес. Той е част от нашия клуб. Може дори президентът да участва. Знаете, че в тренировките на Локомотив София участва и Николай Гигов поне 2-3 пъти в седмицата. Това е решение на ръководството." - категоричен бе треньорът на ЦСКА.

Димитър Пенев коментира и назначението на Николай Костов като новия старши треньор на Левски:

"Познавам много добре новия треньор на Левски още отпреди 10-15 години, когато играеше в Кипър. ЦСКА често ходеше в тази страна. И нашият национален състезател Киряков играеше при него. Той е млад специалист, но вече има не малко срещи като треньор. Може би някои не му вярват, но при провал той като треньор ще си поеме отговорността. Повече не мога да коментирам."