Той ще получи дълго чака­ният шанс да играе за "армей­ците" от новото треньорско ръководство, след като бе потискан от предишния на­ставник Милен Радуканов.

Костов направи много силни мачове за Пирин през минала­та есен и бе привлечен от шефовете на "червените" през зимата. Бившият тре­ньор на ЦСКА пускаше благоевградчани­на в игра твърде малко време, за сметка на други футболисти.

Има и нещо друго. Костов бе привлечен в ЦСКА не по на­стояване на Радуканов, а по лична инициатива на соб­ствениците на клуба.

След слабото представяне на "червените" във Враца и де­монстративно апатичната игра на някои офанзивни фут­болисти Пената и Дуци са решили да залагат на Костов във всички мачове до края на полусезона.

Това е голяма от­говорност за младока, тъй като на "червените" предсто­ят тежки мачове с Литекс и Лудогорец за първенство и срещу Славия за купата.

Юно­шата на Пирин вече доказа, че не се притеснява да играе срещу силни отбори, въпреки че е едва на 20 години. Ко­стов влезе като резерва сре­щу Стяуа в София и даде страхотен голов пас на Платини, след като преди това скъпоплатените звезди на "армейците" не създадоха ни­то едно положение пред вра­тата на румънците.

Той ще има идеален шанс да загрее за тежката серия при домакинството срещу Миньор. Двубоят е в събота от 16:30 и ще бъде предаван по ТВ 7, информира Novsport.