Утре младите "лъвове" излизат срещу Австрия в европейска квалификация. Пенев ще набелязва играчи за мъжкия отбор.

На въпрос дали това, че познава играчите, ще е плюс в неговия избор, Пенев каза, че познава някои от играчите и че неслучайно пътува с отбора, тъй като иска да се запознае с всички. Едно е да ги наблюдаваш по телевизията, друго е в официални мачове, каза той, цитиран от Novsport.

"Ще им вдъхна кураж, доколкото ми позволи старши треньорът Михаил Мадански. Все пак той е техният отговорник. Всичко си зависи от него. Каквото мога, аз съм на разположение и ще помогна. Сега не мога да ви кажа дали съм набелязал конкретни футболисти, които да привлека в първия отбор. Наблюдавам такива”, добави новият наставник на мъжете.

Той е оптимист в класирането на младежите за европейското в Израел през 2013 г.

"Имаме шансове за класиране. В групата условията за класиране не са леки, но мисля, че момчетата ще се справят", каза Пенев.

"Мачовете като такива с Австрия са показателни. Това са силни противници. Не трябва да се плашим. Нито трябва да играем със страх, нито да се плашим от нещо. Много важни са такива мачове и за тяхното израстване. Имаме шансове за победа срещу Австрия", добави той.