Миналата година двата отбора също се срещнаха в тази фаза на турнира, като Левски победи с 3:1, а Павел Петков вкара почетното попадение за Банско.

Юношата на Левски в състава на Банско получи контузия при победата с 1:0 срещу Бдин (Видин) в мач от 10-ия кръг на шампионата в Западната "Б" група. След едномесечно отсъствие Петков вече е възстановен напълно и иска да играе срещу Левски.

"Със сигурност ще играя срещу Левски. Чувставам се напълно готов. За мен този мач е малко по специален. Аз съм бивш футболист на Левски и юноша на отбора и искам да се докажа. Миналата година вкарах един гол, а тази се надявам да вкарам два. Във футбола всичко е възможно, така че не изключвам възможността да победим", заяви Павел Петков пред Novsport.

От следващия сезон нападателят на Банско със сигурност ще заиграе в отбор от "А" група. Представители на елитните клубове следят постоянно неговото представяне с екипа на Банско. Договорът на голаджията изтича след шест месеца, но има опция да му бъде подновен за още една година.

Петков призна, че не преговаря с отбори зад гърба на ръководството и всичко е в ръцете на изпълнителния директор Красимир Горанов. През лятото Павел Петков бе обект на интерес от Черноморец (Бургас), Лудогорец, Ботев (Враца) и Локомотив (Сф). По една или друга причина до договор не се стигна.

Към днешна дата към него инетерес има и от най стария столичен клуб Славия. Шефът на Банско Красимир Горанов призна, че е в напреднали преговори с отбор от "А" група, който се интересува от Петков, но докато не се стигне до подписване на договор обеща да не издава името на отбора.

Относно организацията за мача Горанов заяви, че днес е проведена среща в кабинета на кмета. От днес са пуснати в продажба билетите за мача, които струват 5 лева за феновете на Левски, и 3 лева за тези на домакините. Очаква се около 50 униформени да се грижат за сигурността по време и след двубоя.

С проблеми преди първата тренировка на отбора днес е единствено нападателят Давид Гълъбов. Клубният шеф на Банско призна, че договорите на трима футболисти изтичат през юни и се водят преговори с тях. Това са Слави Шопов, Ваис Кьосов и Васко Панайотов.