Тиери Анри бе освободен от треньорския си пост начело на Монако след само 104 дни. Отборът е в ужасна позиция, в зоната на изпадащите, и записа 2 победи в последните 12 шампионатни мача.

Футболист на "монегаските", който е пожелал анонимност разкрива пред френската медия "Goal France", че лошото отношение към играчите и странните му решения, са в основата на лошите резултати на отбора.

Анонимният футболист разкри, че преди няколко мача Анри изкещял "Наистина ли този струва десет милиона?" по адрес на свой играч.

"Всички от скамейката го чуха. Посланието, което той изпраща към футболистите е негативно.", споделя той.

Друг източник близък до първия отбор от Княжеството твърди:

"Факт е, че говореше по ужасен начин на играчите. Държеше се високомерно и не приемаше друго мнение."

Всеобщото мнение е, че Анри е позволявал емоциите да вземат връх над здравия разум по време на мачовете.

А това е нещо, което не подхожда на треньор от високо ниво. В последния си мач начело на Монако срещу Страсбург, в който тимът му загуби със срамното 1:5, Анри бе засечен от камерите да псува футболист от противниковия отбор.

Някои от решенията на легендарния френски нападател са обърквали футболистите на Монако, твърдят други информации из френските медии днес.

В отсъствието на титулярния капитан Радамел Фалкао, мениджърът на тима даде капитанската лента на белгиеца Юри Тилеманс. Изборът на Анри да не даде тази чест на ветерена в отбора Камил Глик, не бе приет позитивно от футболистите.

В крайна сметка действията на Анри и това, че е загубил съблекалнята му костваха работата.