Полицията в Лондон арестува футболист от Висшата лига по обвинения в изнасилване на момиче преди месец в испанския курорт Марбея.

Жената е подала жалбата и описала насилника, който се оказва ас от отбор в английското елитно първенство, но засега властите не назовават името му.

Той е на 29 години - това е информацията, която бе споделена в бюлетина за ареста му, извършен в предградието на Северен Лондон - Барнет. Там живеят няколко играчи от лондонски клубове, като основно те са от Тотнъм и Арсенал.

Ако е вярно и това, което написаха медиите на Острова - че играчът е национал на страна, която се е класирала за Мондиала в Катар, списъкът с възможни имена се стеснява.

Разбира се, социалните мрежи избухнаха в търсене на това кой е обвиненият и арестуван играч. Първите имена са на Томас Парти и Гранит Джака от Арсенал, на Бен Дейвис от Тотнъм и Мануел Лансини от Уест Хем - те са на по 29 години.

И четиримата играят за национални отбори, които се класираха на световното. Дейвис обаче бе до вчера на меден месец в Рим, след като се ожени през юни, така че е абсурдно да бъде включван в такъв списък. Съдейки по публикациите му в социалните мрежи, Лансини бе цяло лято в родната Аржентина, а и не е викан в националния тим от 4 години.

Всичко това са догадки, разбира се. Играчът може и да не живее в Барнет, а просто там да е арестуван, докато е гостувал на приятел, например. А и официално се знае само, че е на 29 години, а не от кой национален тим е.

Сигурно обаче е, че той няма да бъде пуснат поне 72 часа, докато не се определи гаранцията му.

Възможно е да остане и по-дълго в ареста, а това означава, че при започващите подготовки на всички отбори тази седмица, името му няма как да остане скрито.

Ако бъде обвинен от съда и се стигне до дело за изнасилване, играчът ще пропусне вероятно и целия следващ сезон, както се случи с Менди от Манчестър Сити, който миналото лято бе арестуван по няколко обвинения в изнасилване.