Кандидатът за нов собственик на футболния Левски Джоузеф Диксън разпространи вчера клип с проект за нов стадион на "сините" на мястото на сегашния.

Проектът изглежда доста амбициозен, като включва изграждането на МОЛ, релакс-зона и други екстри.

"На това място според мен може да стане един хубав нов стадион, но не и МОЛ. Проектът на г-н Диксън не е съобразен нито с градоустройството на София, нито с района на Подуене и "Герена".

Този проект е взет от някъде. Такъв проект би могъл да бъде реализиран, ако бъде закупена земя, около 100 декара, някъде в близост до София. Там освен стадион, може да има и МОЛ, релакс-зона и прочие. На мястото на сегашния стадион може да бъде изграден нов с места за 22-25 хиляди зрители, но за търговски обекти няма място.

Това е свързано с отчуждаването на доста земя, включително парк, бензиностанция, помощните терени на стадиона", каза архитект Ивайло Мишев в интервю за БНР.

Като цяло проектът на Диксън бе приет с много скептицизъм от феновете на "синия" клуб. Голяма част от тях не вярват, че подобни амбициозни планове са осъществими, още повече, че в българския футбол такива е имало много през годините и все неуспешни.