В Косово се изпъчиха и хвърлиха още гориво в скандала с расистки обиди, помрачил и без това неособено приятната за нас евроквалификация с Англия.

След като ни биха с 6:0 насред София, британците се оплакаха и от расизъм по трибуните, което доведе до голямо наказание - мач без публика и глоба от над 80 000 евро.

В неделя Англия гостува в Косово в последния си мач от групата за Евро 2020, а президентът на местната федерация Аджим Адеми говори пред агенция Press Association за срещата.

"Тук не е София, това е Прищина и расизъм няма - каза босът на косовския футбол. - Всички английски играчи са добре дошли. Дълги години самите ние бяхме дискриминирани, затова не се поддаваме на такива провокации."

Великобритания бе една от първите страни, признала новата държава Косово. Отношенията между Лондон и Прищина са добри, но това не оправдава нападките, хвърлени към София от Адеми.

Припомняме, че заради 15-ина запалянковци, вероятно от Сърбия, бяхме наказани за етнически обиди и след европейската квалификация България - Косово (2:3) в София през юни.