https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16415487/0131

Националният селекционер Красимир Балъков говори преди началото на лагера за мача с Англия.

Родният ни футболен тим гостува на "Уембли" в европейска квалификация на 7 септември, а три дни по-късно ще играе приятелски мач с Ейре в Дъблин.

Балъков заяви, че България ще подходи с нужното уважение към един от най-силните отбори в света, но в никакъв случай със страх.

"Имаме четири тренировки, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия. Искам да се представим по най-добрия начин.

Ще ни бъде от полза този мач срещу един от най-добрите отбори в света. Ще видим как ще отговорим на динамиката на игра на Англия.

Ще се опитаме да бъде добре организирани, имаме голям респект от Англия, но трябва да покажем самочувствие и да дадем най-доброто. Няма нужда от по-голям респект, отколкото трябва. Със страх не се играе футбол.

В националния отбор времето е малко, искам да бъде повече, но няма как да стане. Има неща върху, които трябва да се работи, но има неща, които трябва да задържим, а и да се опитаме да надграждаме. Търсим различни варианти, за да подсилим отбора, да дадем шанс на младите играчи. Наблюдаваме шампионата и се опитваме да стимулираме футболистите.

Бодуров има опит, игра в Англия. Извикали сме го, ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали е в състояние да взема участие. От тези мачове се надяваме да спечелим точки, ако не го направим, ще си направим изводите".