Българинът Филип Кръстев попадна в полезрението на английските медии, получавайки място сред най-талантливите футболисти, които могат да бъдат от полза за бъдещето на Манчестър Сити. 18-годишният полузащитник на Славия бе продаден на белгийския Ломел, който е част от мрежата на вече бившите английски шампиони.

"Само за три месеца Сити събра "отбор на бъдещето", показвайки, че работи в дългосрочен план", пишат от Manchester Evening News и посочват, че по време на пандемията "гражданите" са подсигурили общо деветима тийнейджъри за своя тим или за филиалите си из Европа.

Един от тях е Кръстев, за когото bе избран втория вариант и той е собственост на Ломел. Белгийците са част от мрежа, в която попадат още Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити, Йокохама Маринос, Монтевидео, Жирона, Сичуан и Мумбай Сити, а общото между тях е това, че са притежание на собствениците на англичаните.

"Българският атакуващ полузащитник Филип Кръстев вече подпис договор с белгийския Ломел, откъдето го върнаха под наем на Славия. Но той ще бъде наблюдаван внимателно от Сити, които логично ще рзполагат с първа опция за закупуването му, ако действително развие таланта си изцяло", добавят още от манчестърското издание.

Юношеският национал на България вече има близо 25 мача в родния елит.