Осман Дембеле е бил уведомен от ръководството на Барселона, че трябва да напусне клуба в рамките на настоящия трнсферен прозорец, защото “не е достатъчно отдаден на проекта”.

В края на сезона французинът, за когото каталунците плаитха 105 милиона на Борусия (Дортмунд) през 2017 година, ще бъде свободен агент и ще може да премине без трансферна сума в който и да е клуб.

Всъщност заради шестте месеца, оставащи от сделката му, той вече може да преговаря с кандидати за услугите му.

“Очевидно е, че самият играч не иска да продължи да играе за Барселона. Започнахме преговорите за нов договор още през месец юли миналата година, така че това нещо продължава вече почти половин година. Говорихме, говорихме, говорихме. Направихме различни предложения. Потърсихме всички възможни начини да остане при нас, но агентите му систематично отхвърляха всички оферти. Те вече са уведомни, че той трябва да бъде продаден веднага, защото искаме играчи, които са наистина отдадени на клуба и този проект. Надяваме се, че ще бъде трансфериран до 31 януари”, каза спортният директор на Барса Матеу Алемани.

По времето на трансфера на Дембеле на “Камп Ноу”, това бе втората най-скъпа сделка в историята на футбола. Крилото обаче така и не разгърна пълния си потенциал, най-вече заради чести контузии.

24-годишният играч, който има 129 мача и 31 гола, става поредното трансферно разочарование на каталунския колос, от което шефовете се опитват да се отърват на всяка цена. Нещо, което новият президент Жоан Лапорта се надява да прекрати като практика на клуба.