Барселона "превъртя играта" във футболния бизнес, след като включи клауза за освобождаване в новия договор на Педри, която постановява: Който плати за футболиста 1 милиард евро, е свободен да го привлече.

Това е най-високата "клаусура", както ги наричат в Испания, някога добавяна към футболен контракт. Досега рекордът бе за Лео Меси, като Барса бе го обвързал с клауза за 700 милиона. Разбира се, това са цифри на хипотезите, защото е ясно, че никой няма да извади такава сума за играч.

Поне - не още... Досега най-големият трансфер в историята е точно за звезда на Барселона, платена от ПСЖ - 222 милиона евро за Неймар. Именно от "малката" клауза на бразилеца се възползва тогава парижкият клуб, изплати я и каталунците нямаха как да спрат сделката.

Педри е само на 19 години, но е считан за бъдещето на Барселона и испанския футбол. Универсалният полузащитник игра умопомрачителните 77 мача за 11 месеца през миналия и в началото на този сезон, преди да получи двуседмична почивка най-после в началото на октомври.

Не само издръжливостта, но и постоянството в играта на един толкова млад играч, го правят изключително ценен и сочен за човека, около когото Барса ще гради новия си отбор.

Друг такъв е Гави - само на 17 години, вече записал пет мача за първия тим с невероятно представяне, както и два за Испания в полуфинала и финала на Лигата на нациите срещу сили като Италия и Франция.

Младото момче дори още няма професионален договор с Барселона, но такъв се очаква до дни.

Гави е новият Шави, според самия Шави, който наскоро в интервю предрече бляскава кариера на тийнейджъра. А той играе и на неговата позиция на терена.