Опасността от фалит на Барселона изобщо не е отминала.

Това призна президентът на каталунския гранд вицепрезидентът Едуард Ромеу на Общото събрание, на което присъстваха и 101 от феновете-акционери в клуба.

Босът изнесе доклад с притеснителни числа. По думите му Барселона има спешна нужда от 500 милиона евро до края на лятото, за да се запълни финансовата бездна.

"Положението е критично. На 16 юни ще имаме нова среща с акционерите, на която ще имаме нелеката задача да съживим един мъртвец", призна вицпрезидентът на Барса.

За да се спаси клубът, се очаква ново намаление на заплатите. При първоначалните разговори обаче играчите са отказали подобна мярка, след като веднъж вече възнагражданията им бяха редуцирани.

Очаква се Барса да изтегли нова серия кредити, като ще заложи в замяна бъдещи вземания от сделката с телевизионните права, която се очаква да бъде финализирана идните месеци.

Също така клубът ще трябва да запълни бюджета и с продажба на някои играчи. Испанските медии информират, че снощи в града е пристигнал популярният футболен агент Жорже Мендеш.

Той е провел среща с ръководството на Барселона, за да се обсъди лятната селекция. Двете страни са коментирали важни теми като бъдещето на Тринкао, който е собственост на каталунците, но прекара последната кампания в Уулвърхемптън.

"Вълците" нямат намерение да го откупуват, а на "Камп Ноу" не се нуждаят от завръщането му.