Димитър Бербатов за пореден път разкритикува начина, по който се управлява родния футбол.

Голмайстор №1 на България изрази мнението си в своя блог, където по традиция всяка петък вечер коментира актуални футболни теми.

Естествено, че в последните седмици актуалната тема е битката за президентския пост на БФС, част от която е самият Бербатов.

След официалното обявяване на кандидатурата му обаче, настоящият Изпълком започна да взима редица странни решения, които не спират да изумяват феновете, очевидно изумяват и самия Бербатов.

Той определи начина на ръководене на футбола ни като грешен, некомпетентен, зависим и хаотичен.

Ето както написа в блога си Димитър Бербатов:

"И цитирам стенограмата на БФС от октомври 2019 г., извадена от Dsport:

Венци Стефанов: "Ако ме питате, направете така, колкото по-дълго да няма конгрес."

Йордан Лечков: "Аз съм на същото мнение."

Всичко друго - връщане на оставка след 550 дни, неотлагане на мач от Първа лига, при положение че има достатъчно болни хора и по разпоредбите трябва да се отложи, както се направи с друг подобен мач, служебни загуби, връщане на същия мач да се изиграе, изтриване на служебния резултат, опити да се променя първенството в движение, за да няма изпадащи... и още, и още - само доказва и потвърждава как се ръководи българският футбол. Грешно, некомпетентно, зависимо, хаотично! Но това по-горе доказва за пореден път моралното падение на част от тези хора! Какво по-голямо доказателство от това?! Да отлагат и отлагат колкото може повече! Затова призовавам журналистите по-скоро да извадят още от разговорите, записани на тези стенограми, за да се убеди всеки, който се интересува от футбол, за какви хора става въпрос!

"Направете така, колкото по-дълго да няма конгрес!"