"Фамозен гол попари Айнтрахт", написа немското издание "Kicker" след вчерашната паметна за Левски европейска вечер.

"Сините" изиграха много силен мач и изтръгнаха 1:1 от далеч по-скъпият си опонент, като ще отидат след седмица във Франкфурт с пълни шансове да още една сензация.

Но в лагера на Айнтрахт очакват коренно различен мач на собствен терен и признаха, че просто не бива да допускат грешките от София.

Немският национал Кевин Трап, който остана безпомощен в заветната 95-ата минута намекна, че голът на Асими Фадига е бил по-скоро плод на случайност, но пък призна, че Левски е направил достатъчно, за да си заслужи изравняването.

"Трябва да търсим вината основно у себе си, защото направихме много малко през второто полувреме, особено в атака. Ако трябва да бъдем честни, Левски направи повече на терена.

Започнахме страхотно мача в тази гореща обстановка, като поведохме рано. През първата част създавахме по-лесно ситуации и имахме шансовете си, не знам защо не ги реализирахме.

Да, техният гол бе красив, но не вярвам играчът им повече някога да вкара така", сподели Трап пред немската национална телевизия.

Снимка: Bulphoto

Мнение за двубоя изрази и спортният директор на куба Тимо Хардунг, който призова за по-сериозно отношение в реванша, който ще бъде коренно различен.

"Не направихме достатъчно, това е истината. Все пак трябва да поздравим и опонента. Страхотна атмосфера, от която играчите се възползваха, това е труден противни.

Но трябва да понесем вината си, че не се справихме", заяви той.

Като цяло в немските медии не се правят трагедии от случилото се в София. Местните издания отчитат, че Айнтрахт не е изиграл най-силния си мач и може би логично не е победил, но сякаш витае чувство на спокойствие, че скъпата селекция от Франкфурт ще успее безпроблемно да свърши работата си у дома.