Националният отбор по футбол може да остане селекционер до края на месец януари, след като утрешното заседание на Изпълкома вероятно ще пропусне точката с избор на нов треньор.

Договорът на Георги Дерменджиев изтече и не бе подновен още през декември, а се очакваше на 14 януари да имаме неговия заместник.

Фаворитът обаче изглежда вече не е вариант - Александър Димитров, с когото бяха водени интензивни разговори, няма да е треньор на първия отбор на България.

Двете страни изненадващо не са се разбрали в последния момент.

Две имена се въртят като варианти - Ясен Петров и Илиан Илиев, като първият е свободен, след като допреди година бе в китайския Шъжъжуан Евър Брайт.

52-годишният специалист е водил Левски, Локомотив и Ботев (Пловдив), Черно море и Ботев (Враца) в родния футбол.

Илиев е начело на "моряците" от Варна и в момента, но последните информации са, че клубът му не желае да го освободи за поста. А и самият треньор е резервиран към такова предложение и предпочита да остане да води клубния си тим.

Ако селекционер не бъде избран утре, националите могат да завършат първия месец от годината без такъв. В края на март започват световните квалификации, като стартът не може да е по-тежък.

Първите ни два мача са срещу най-сериозните съперници в групата Италия и Швейцария.