На официална церемония днес бе открит модерният футболен миникомплекс в град Видин, изграден с инвестиция на Българския футболен съюз от над 400 хиляди лева.

Съоръжението, разположено в градския колодрум, се състои от терен с изкуствена настилка с размери 70х50 метра, разделен на две по-малки игрища с размери 40х20 метра, и ще се използва както от местните клубове, така и в мачове от областното първенство по Футбол 7 и Футбол 9, в училищните първенства и програмите за масов футбол на БФС.

Освен в модерните терени, чрез спечелени международни програми за инфраструктурно развитие, Българският футболен съюз инвестира в изграждането на две трибуни, осветление, както и съблекални и общи помещения.

На днешната церемония присъстваха президентът на Аматьорската футболна лига и член на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков, техническият директор на централата Георги Иванов, председателят на ЗС-Велико Търново Бончо Генчев, както и кметът на Видин Цветан Ценков.

"Всички те останаха впечатлени от крайния резултат и подчертаха, че Българският футболен съюз ще продължава последователната си политика в инвестиция в спортната инфраструктура, залегнала като една от основните цели в четиригодишната стратегия за развитие на футбола.

Само преди две седмици бе направена първа копка на модерен терен в град Пещера, а преди месец президентът на БФС Борислав Михайлов лично откри нов терен в Равно поле. От 2018-а насам Българският футболен съюз реализира 12 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна, а още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстои да бъдат въведени в експлоатация", допълват от БФС.