Аматьорските отбори в България ще получат финансови облекчения след въвеждането на нова система за електронно картотекиране. Тази стъпка е част от процеса по дигитализация на процесите в родния футбол, анонсирана от БФС и Борислав Михайлов.

Системата обхваща всички аматьорски клубове, включително тези от четвърта и пета дивизия, както и зоналните и областни първенства в детско-юношеския футбол. По този начин клубовете няма да плащат такса за картотекиране на футболисти и трнеьори.

В следващите седмици ще бъдат проведени обучителни семинари с всички представители на областните и зонални съвети на БФС, а на по-късен етап предстоят и детайлни инструктажи за клубовете по региони.

Наскоро БФС завърши и пълна интеграция на върешната си ситема за управление на процесите и документите на професионалния футбол с международните системи FIFA ID, FIFA Connect и FIFA Clearing House. Tози ход се прави с идея за улесняване на клубовете в обмена на данни, както и поддържането на актуална, детайлна и достоверна информация в международната трансферна система.