Нападателят Валери Божинов се появи днес на стадион "Георги Аспарухов", което засили спекулациите за евентуално негово завръщане в Левски.

Божинов е свободен агент, след като договорът му с италианския Пескара изтече.

"Няма новина от това, че съм на стадион "Георги Аспарухов". За мен винаги е чест и удоволствие да съм на този стадион. Не съм дошъл тук да говоря за предложения или за завръщането ми в Левски", заяви опитният нападател.

"Дойдох да се видя с моя приятел Живко Миланов, да поздравя (старши треньора) Георги Тодоров. Много неща си говорихме, общи неща около ситуацията, около нещата, които се случват. Аз съм тук като фен, но сега е моментът, в който всеки един, който обича Левски, да помогне с каквото може,", каза той.

"Имахме бас с Живко. Аз загубих и трябва да го черпя една вечеря. С новия капитан (Николай Михайлов) се чух. Дори след малко и с него ще ходим на вечеря. С него нямам загубен бас, просто ще се видим", допълни Божинов.

Той призна, че следи внимателно ситуацията с Левски, защото обича клуба.

"Левски ми е на сърцето и никога не съм го крил. Винаги когато съм тук, се чувствам добре и е прекрасно. Уникално е чувството бъда на "Герена". Мястото е прекрасно, всичко е светло, синьо, цветовете са хубави. Всичко е хубаво", коментира той.

Божинов заяви, че е здрав след контузията, която го измъчваше през юни.

"Здрав съм, добре съм, имах разтежение миналия месец, оправих се, тренирах. Не съм на нивото на останалите, защото не съм правил подготовка, но ще видим къде ще продължи моята кариера. Снощи си дойдох, никой не ми е звънял за някакъв интерес. Моето желание е едно, но не искам да го споделям. Ако искам да облека отново синята фланелка със сигурност ще трябва да се обадя на Наско Сираков", каза той.

Нападателят смята, че Левски има нужда от опитни играчи, които да помогнат на по-младите да се развият.

"Левски има нужда от футболисти, които да вкарат опит и самочувствие на младите момчета. Не мога да си правя реклама, че аз ще съм този човек. Има си хора, които ще решат, ще определят. Аз съм на разположение да го направя, но не зависи нищо от мен на този етап", категоричен е той.

"Левски има нужда от такива хора, които милеят за клуба, които ще оставят сърцето и душата си и са готови да помагат на младите да израстват и да бъдат готови за бъдещето. Аз не мога да казвам кои трябва да са, има си хора, които са компетентни и ще преценят. Аз мисля само най-доброто за Левски. Надявам се Левски да се изправи, да стъпи на крака и да бъде там, където му е мястото. Няма да бъде лесно, ще трябва време, но трябва да сме единни, да сме юмрук, да се върви заедно и да се работи за каузата и спасението на Левски. Отборът има нужда от подкрепата на феновете си", каза още Божинов.