Две лоши новини удариха по английския футбол и Висшата лига, след като клубовете обявиха общо 42 положителни случая за изминалите 7 дни на тестове. В правилата на елитното първенство са включени изследвания за ковид през 48 часа на играчи, треньори и служители в тренировъчните комплекси на отборите.

42 е най-високата бройка положителни тестове за седмица, регистрирани от месец май 2020-а насам.

Според Висшата лига 98 процента от тези хора са без или с много леки симптоми, а подобен е и процентът на ваксинираните сред тях.

Но дори и при един позитивен тест, по наредбите на организацията, клубовете взимат мерки с изолиране на тренировъчния процес, индивидуални занимания или дори затваряне на базите за няколко дни.

Такъв е случаят с Манчестър Юнайтед, който прекрати временно дейността на базата си в Карингтън след няколко положителни теста в неделната сутрин. Преди съботния мач срещу Норич (1:0) нито един от играчите или треньорите не е дал позитивен резултат, а часове след двубоя при стандартното тестване, случаите са били няколко.

Така днешният двубой срещу Брентфорд (трябваше да е от 22 ч довечера) е отложен.

Проблем става и фактът, че с натоварената програма на отборите в Англия, почти не се вижда дата, на която да се изиграе.

Засега друга среща от междинния кръг не е отложена, а днес остават мачовете Норич - Астън Вила и Манчестър Сити - Лийдс.