Байерн (Мюнхен) марширува към нова шампионска титла в Бундеслига - десета поред, а пък по същото време ръководството на местния футбол обмисля революция във формата на първенството. Коментира се идея, чрез която в края на сезона да бъдат въведени плейофи и по този начин да се реши кой ще стане шампион на страната, като целта ще бъде шампионата да бъде по-вълнуващ.

В момента баварците са начело в класирането с девет точки преднина пред втория, а през уикенда им предстои гостуване на непретенциозния тим на Бохум.

“За мен няма теми и варианти, които да са табу. Ако плейофите ни помогнат да направим по-интересен продукт, то тогава ще говорим за плейофи”, каза шефът на футболната лига Доната Хопфен.

“Формат, в който има полуфинали и финал, категорично би бил по-вълнуващ за феновете. Така че има логика да обсъдим нещо такова. Винаги сме отворени към нови предложения”, пък бе коментарът на клубната легенда и настоящ ръководител на Байерн - Оливер Кан.

В последните години системите с плейофи не са чужди на редица европейски първенства, най-известното от които е белгийското. Плейофи има и в българския футбол, но не с формат, в който се играят полуфинали и финал.