Историческият първи мач с елитен футбол в Кърджали започна, но се отлага, след като съдията Станислав Тодоров се принуди да го прекрати в четвъртата минута.

Домакинството на абсолютния дебютант Арда срещу Ботев бе в първия кръг от първия сезон, в който отборът от града стигна до елита. Но пропадна заради буря, проливен дъжд и наводнен терен.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18424014/0131/bg

Срещата изглеждаше под въпрос още в минутите преди началния час 18,30 ч, защото порой заля Кърджали. Но се очакваше той да спре, а теренът да издържи.

Не се случи и двата отбора опитаха да играят върху игрището, което бе тежко наводнено и топката реално отказваше да се движи.

След по-малко от пет минути мъка, опитният рефер Тодоров логично сложи край. Голове нямаше, така че доиграването ще започне от 0:0 в петата минута.

По наредба мачът трябва да се изиграе до 24 часа след първоначално планирания. Вероятно ще е рано следобед в неделя, тъй като в 18,45 ч играят Славия и Витоша - двубой, който също ще се предава по телевизията.

Усложнения има и заради гостуващите фенове, тъй като немалка агитка на Ботев бе на трибуните. Едва ли всички тези запалянковци ще пътуват втори път до Кърджали утре.